Värdigt avslut för Linda Algotsson i OS

Ett annorlunda OS-äventyr är över och det blev ett värdigt avslut för Nybroryttaren. "Fick avsluta på ett väldigt bra sätt", säger Linda Algotsson.

delningar

Hon anlände till OS som reserv. Men efter att lagkamraten Anna Nilssons häst Luron drabbats av luftvägsinfektion på flygresan ner till Rio de Janeiro tog 44-årige Linda Algotsson och hästen Fairnet plats i Sveriges OS-lag. Det innebar ett femte OS för Linda.

Resultatet i den inledande dressyren var godkänd. Efter terrängritten som slutade med två utbrytningar och 109,60 straffpoäng fick Linda Algotsson beskedet att hon blivit utesluten och att det därmed var färdigtävlat i OS.

Men efter videogranskning kom sent på måndagsnatten ett nytt besked. Hinderdomaren hade gjort en felbedömning och ekipaget fick tävla vidare. Därmed blev tisdagens avslutade hoppning ett värdigt avslut på OS-äventyret för Linda Algotsson.

– Det har varit väldigt mycket den här veckan men jag fick avsluta på ett väldigt bra sätt, säger Linda Algotsson till Viasat.

Det blev en rivning under hoppningen vilket innebar fyra fel och en total straffpoäng på 164.50.

Lindas syster Sara Algotsson Ostholt på hästen Reality 39 fick med sig sex straff efter hoppningen och hamnade på 112.60 i slutstraff.

Sverige slutade elva i lagtävlingen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar