Laddar

Vårkonsert ska sprida leenden över världen

I maj arrangerar tre lokala körer en välgörenhetskonsert tillsammans.

delningar

”Om våren och kärleken” är en konsert som kommer att sättas upp av tre körer: Gärdslösa kammarkör, Vox Communis och Badrumskören, i Algutsrums kyrka den 8:e maj. Birgitta Axelsson Edström är körledare för Vox Communis och hon berättar att det är tredje året i rad som de tillsammans håller i en konsert.

Det speciella med arrangemanget är att alla pengar som kommer in går direkt till ett välgörenhetsprojekt. I år är det organisationen Operation Smile.

– Det är ett väldigt bra ändamål och det betyder otroligt mycket för barnen, det känns väldigt angeläget. Det känns ju bra att veta att varenda krona kommer att gå till detta projekt, säger hon.

Tidigare år har pengarna gått till andra hjälporganisationer men enligt Birgitta Axelsson Edström vill de variera sig lite. Än så länge har Operation Smile genomfört över 250 000 operationer i bland annat Asien, Afrika och Latinamerika, tack vare donationer.

Åtminstone hoppas arrangörerna för ”Om våren och kärleken” på ett par tusenlappar, detta har man lyckats komma upp i innan.

Under kvällen kommer körerna sjunga låtar från olika genrer, bland annat schlager och gospel. Dessutom kommer publiken ha möjlighet att sjunga med på vissa ställen.

– Det blir så mycket mervärde av en sån här tillställning, det är så roligt att sjunga och spela. Att dessutom skapa möjligheter för andra genom att göra det man tycker är roligast är ju bara ett stort plus, menar Birgitta Axelsson Edström.

Relaterade artiklar