Laddar

Världsledande företag utanför Kalmar får ny ägare

Portugisisk tillverkare köper in sig i ett av Kalmar kommuns äldsta företag.

delningar

Sedan starten 1894 har Elfverson & Co tillverkat produkter som trådrullar, leksaker, handtag, trägolv, fiapjäser och trähattar. Nu är Pårydsföretaget världsledande inom produktionen av just trähattar till spritindustrin och många av de största spritbolagen i världen använder sig av företagets produkter.

Den portugisiska korktillverkaren Amorim meddelar via sin hemsida att man köpt 70 procent av aktierna i bolaget. De nuvarande ägarna Vätterledens Invest kommer behålla de resterande 30 procenten.

Företaget har 46 anställda i Påryd och under förra året producerade man över 53 miljoner trähattar till olika spritföretag.

– Produktionen skulle kunnat vara större om vi inte tvingats till begränsningar på grund av buller. Det är en utmaning av öka produktionen trots dessa begränsningar, säger Christer Johansson, vd för Elfverson & Co, till tidningen Barometern.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.