Laddar

Vårtecken när årets första marknad intar Skälby

"Kommer man inte missar man startskottet för våren i Kalmar," säger Isabelle Hall från Skälby gård.

delningar

Ett säkert vårtecken på att våren är på väg till Kalmar är utan tvekan Skälbys vårmarknad. Under söndagen kommer mängder av kalmarbor att samlas vid logen och gethagen för att titta klappa djuren, köpa lotter och titta på hantverk.

– Vi har ett fint utbud med utställare på plats, allt ifrån hantverk, konst och delikatesser. På scenen bjuds det på underhållning för alla åldrar. Vi kommer såklart att ha caféet och glasskiosken öppen också, säger Isabelle Hall som är fritidsledare och gårdsassistent på Skälby 4H gård.

Vad får man inte missa som besökare? – Bara den härliga vårstämningen som kommer att vara på söndag! Kommer man inte så missar man startskottet på våren i Kalmar.

Är det några av djuren som har fått sina vårungar än? – Kaninbebisar har vi fått men tyvärr är de lite för små än för att kolla på. Har vi tur så har vi fått lamm tills dess och sedan har vi ju våra killingar som man kan gosa med.

Våren är utan tvekan ett välkommet inslag i Kalmar med tanke på den minst sagt snöiga vintern det till slut blev. Skälbys hönor drabbades hårt då de fick sin utomhusbur förstörd av snömassorna. Man startade då en insamling för att få ihop tillräckligt med pengar till en reparation. På bara några timmar hade man nått målet vilket personalen på Skälby är oerhört glada och tacksamma över.

– Vilken uppslutning och stöd ifrån våra besökare, det är så fantastiskt, avslutar Isabelle Hall.

Detta händer:

10:00 Marknaden öppnar 10:00 – 12:00 Tipspromenad med Kalmar Orienteringsklubb 10:30 – 11:00 Barnvisor med Lions (på scenen) 11:30 – 12:00 Kalmar manskör (på scenen) 12:30 – 13:00 Pernilla ”Penny” Sjögren (på scenen) 13:30 – 14:00 Cajsa & Jasmine (på scenen) 14:30 – 15:00 Barnvisor med Lions (på scenen)

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.