Laddar

Vårtecknet: Då börjar Dessi trafikera Kalmarsund

Under veckan pågår förberedelserna i hamnen i Färjestaden.

delningar

På måndag morgon den 23 april inleds årets färjesäsong när M/S Dessi gör sin premiärtur över Kalmarsund. Under veckan pågår förberedelserna för fullt i hamnen i Färjestaden.

– Det är som vanligt när man startar upp inför en säsong. Man fejar, målar och kollar allting som ska fyllas på. Alla certifikat håller på att uppdateras och vi har haft brandservice här i dag, säger Lisa Eriksson på tisdagen.

Eriksson är en av två skeppare som kommer att ansvara för själva körningen under säsongen. Färjan har förvarats på Oskarshamnsvarvet under vinterhalvåret och kördes ner till hamnen i Färjestaden i måndags.

–  Allting fungerade jättebra under resan ner. Det har gjorts lite genomgångar, service av maskiner och sådär under vintern för att allt ska må bra. Så nu är det bara de sista detaljerna som ska genomföras för att den ska vara redo på måndag.

Dessi har trafikerat Kalmarsund sedan 2011. Färjesäsongen 2017 var den sämsta hittills sett till antalet passagerare och kontraktet med Ressel Rederi går ut efter 2018. Årets säsong sträcker sig fram till 29 september.

M/S Dessi

Byggd i Danmark 2006, ombyggd för cykeltrafik i Simrishamn. Längd: 20 meter, bredd: 8 meter, djupgående: 1,6 meter 900 hästkrafter. Marschfart 10 knop. Max 118 passagerare.

Relaterade artiklar