Vätternrundan gick över förväntan: "Riktigt nöjd"

Målet var under 10 timmar – det knäcktes med god marginal.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Klockan 03.30 på lördagsmorgonen samlades Kalmar CK på torget i Motala. Detta för att ge sig iväg på den 300 kilometer långa utmaningen som Vätternrundan skulle bjuda på. Klockan 03:56, efter de obligatoriska lagbilden, bar det iväg för gänget som innehöll både debutanter och mer erfarna cyklister.

– Vi rullade iväg med en klar tidsplan på hur vi ville disponera vår runda och strax efter start blev vi omkörda av en större grupp som vi passade på att ta rygg på, säger Patrik Andersson, en av deltagarna i loppet.

Redan efter 47 kilometer när Ödeshög passerades låg man elva minuter före sin tidsplan.

– Hoppsan, det verkar gå lite för snabbt egentligen. När vi kom till nästa depå i Ölmstad efter 83 kilometer var vi 15 minuter före. Då valde vi att släppa den här gruppen då det gick lite för fort för oss. Det var fortfarande långt kvar. Då valde också en av oss att släppa gruppen och fortsätta att cykla i egen takt. Detta var också planerat då denna person ville följa så länge det gick för att sedan köra vidare på egen hand.

Då var det sju personer kvar i klungan som då gick in i den planerade farten man skulle hålla. Vid det första stoppet i depån i Fagerhult efter 133 kilometer låg man hela 17 minuter före planen.

– Det var skönt med en paus på cirka tio minuter. Efter pausen kom det ifatt en ny grupp som vi provade att haka på för att inte slita så mycket på oss själva. Det gick något snabbare än vad vi själva körde, men vi kunde följa med den gruppen ganska enkelt.

Klubbens andra planerade stopp gjordes i depån i Boviken efter 225 kilometer. Då hade man drygat ut sin marginal ytterligare och hade hela 22 minuter tillgodo till tidsplanen. En god marginal för att klara sig under målet på 10 timmar.

– Efter att vi passerat depån i Medevi efter 274 kilometer sprack gruppen upp i två grupper. Några var lite piggare på slutet och kunde cykla lite snabbare och vi kom i mål på tider mellan 9:27 och 9:39. Vi klarade vårt mål med god marginal och gruppen var riktigt nöjd med dagens insats.

Emelie Rasmusson var debutant och enda tjej i klungan. Hon hängde med bra och gick i mål på 9:33.

– Jag tycker det gick oförskämt bra. Jag hade en dipp efter 13 mil ungefär men annars kände jag mig pigg hela vägen. Jag trodde det skulle vara mycket värre än vad det var men så har jag känt med alla delar på klassikern, säger Emelie som i och med målgången också genomfört en svensk klassiker.

Optimala förutsättningar vädermässigt både med temperatur och vind gjorde att gruppen klarade sitt mål med en klar marginal.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar