Vegoföretag etablerar sig i Kalmar

Foto: Pixabay/Arkiv

Andelen som äter vegetariskt ökar.

7 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Efterfrågan på vegomat gör nu att det ekologiska företaget Årstiderna kommer att starta sin verksamhet i Kalmar. Företaget erbjuder gröna matkassar för vegetarianer, veganer och flexitarianer.

- Vi vill vara förstahandsvalet för alla i Kalmar som vill ha matkasse och samtidigt bry sig om hälsan och klimatet. De goda rätterna i våra matkassar kan man njuta av med ett gott samvete eftersom de är hälsosamma och råvarorna har odlats fram på ett ansvarsfullt sätt, säger Rachel Seow Sosa, marknadschef för Årstiderna, i ett pressmeddelande.

En växande oro för klimatet uppges vara en av orsakerna till att svenskar ändrar sina matvanor genom att äta mer vegetariskt. Det visar en undersökning från Sifo som genomfördes i fjol.

Sedan 2016 har antalet svenskar som äter vegetariskt två gånger i veckan ökat med fem procentenheter, från att ha legat på 19 procent. Gruppen av personer som uppger att de aldrig tidigare har ätit vegetariskt har också minskat med fyra procentenheter och ligger nu på 17 procent, visar samma analys.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar