Laddar

Vikings hattrick-hjälte avgjorde mot KRIF – i boxplay

Laget kämpade för att freda sitt eget mål. Fabian Ilestedt hade andra planer. "Jag körde på det enklaste – tunnel", säger matchhjälten.

delningar

Med fyra minuter kvar att spela, 4–4 på resultattavlan och en man mindre på isen, inriktade sig Nybro Vikings-spelarna i första hand på att ta bortamatchen mot Kallinge-Ronneby till förlängning. Alla utom en – Fabian Ilestedt. 

– Det var inte många sekunder kvar av boxplayet. En KRIF-spelare vid blå ska lägga över pucken till den andra backen. Jag ser det tidigt, sticker fram klubban och bryter, säger Ilestedt.

I friläget som följde gjorde forwarden inget misstag. Pucken satt säkert mellan benen på målvakten.

– Jag körde det enklaste – tunnel, säger Ilestedt.

Målet var Ilestedts tredje för kvällen och blev matchavgörande. I och med 5–4-vinsten tog Vikings sin tredje raka seger och toppar nu Hockeyettan södra i ensam majestät.

– Det är alltid kul att göra mål, och att vinna. Jag är dessutom Blekingebo från Sölvesborg så KRIF har alltid varit rivaler. Det gör det lite extra skönt.

Tränaren Andreas Holfelt: 

– Matchen präglas av mycket utvisningar och blir därför sönderryckt. I fem-mot-fem-spelet tycker jag att vi är bättre och vi hittar ett sätt att vinna. När man har alla poängen med sig hem får man vara nöjd.

På onsdag möter Vikings Kungsbackalaget Hanhals på hemmaplan.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.