Laddar

Viktig match för Lindsdal: ”Vi måste komma tillbaka”

Under lördagen tar Lunds BK emot Lindsdals IF i Skåne. "Tre poäng skulle vi må väldigt bra av".

delningar

En vecka efter hemmaförlusten mot IFK Malmö möter Lindsdals IF under lördagen Lunds BK på Klostergårdens IP i Skåne. Med tanke på att laget nu ligger i den nedre halvan av division 2-tabellen är alla poäng viktiga.

– Vi ska inte sticka under stolen med att det har varit jobbigt i en längre period resultatmässigt. Vi måste komma tillbaka till det vi vet finns i truppen och som vi visade i början av säsongen. Det gäller att hitta tillbaka till grunder och principer i vårt spel där alla bidrar på ett bra sätt, berättar Johan Israelsson, tränare i Lindsdals IF.

– Vi sett bra ut i början av veckan och gnuggat på med träningen. Vi har haft bra fart och hyfsat kvalitet generellt sett, så vi är förberedda, fortsätter han.

Lunds BK ligger i skrivande stund femma i tabellen och Johan är väl medveten om vilken typ av hot de poserar.

– Vi har bra koll på dem och har spelat mot dem flera gånger. Det är ett klassiskt 4-4-2-lag som är starkt offensivt och vasst i sina omställningar. Vi måste se upp för det och vara noggranna när vi själva har bollen. Mycket handlar om återerövring av boll, och att direkt när vi blir av med den skifta till försvarsfokus, säger han.

Johan betonar att rent resultattänk kan vara farligt och att lagets fokus främst kommer ligga kring prestation, men är samtidigt öppen med vad en seger och dess poäng potentiellt kan ge laget.

Tre poäng skulle vi må väldigt bra av, särskilt psykologiskt. Det vore värdefullt, avslutar han.

Ett tungt avbräck för Lindsdal är att skyttekungen Lucas Quist missar matchen på grund av sjukdom. Klockan 14:00 på lördagen är det avspark på bortaplan mot Lunds BK.

På fredagen kunde 24Kalmar även avslöja att Lindsdal har stängt av Mergim Pllana och Mattias Dolk på grund av dåligt beteende.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.