Vinst för HC i första playoff matchen: "Äta, sova och skita i två dagar sen är det på det igen"

Vinst för HC! - Foto: Daniel Strömbäck

Huddinge gav HC en tung första period i den första playoff matchen. Huddinge fick dock smacka på sin egen medicin i de två resterande perioderna.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Kalmar HC spelade under tisdagen sin första match i playoff 1. Det var Allettan laget Huddinge som besökte den fullsatta Iffehallen för att ge Kalmar HC en tuff match. Huddinge började bra men Kalmar vände 0-2 till 4-2. Nu väntas bortamatch i Huddinge. Bäst av tre spelade matcher går vidare till playoff 2.

– Det är bara att fortsätta på samma nivå och på samma linje. Äta, sova och skita nu i två dagar sen är det på det igen. Så det är samma medicin som gäller, säger Kalmar HC:s Jimmie Svensson efter matchen.

19:00 drog matchen igång och de båda lagen var på hugget. De första minuterna av den första perioden var jämna. Kalmar och Huddinge hade båda många skott och chanser men Huddinge fick mer och mer tid på Kalmars planhalva och Kalmar hade tillslut svårt att stå emot.

I den nionde matchminuten kom det första målet. Ett mål Huddinges Rasmus Dahlberg-Karlsson stod för. Kalmar fortsatte att kämpa och i den elfte spelade minuten blåste domaren pipan för de första utvisningarna. Det var HC:s Niklas Dahlberg och Huddinges Fredrik Renström som drog på sig var sin tvåminuters utvisning för "Roughing".

Svårare för Kalmar skulle det bli. Drygt femton minuter in första perioden släppte de in sitt andra mål. Huddinges Robin Karlsson stod för det målet.

– Det gäller att våga fortsätta och tro på det spelet man har hela tiden. Det spelar ingen roll vad det står på tavlan egentligen, säger Jimmie Svensson.

När det var dags för den andra perioden att dra igång började HC:s Kenny Bradford på utvisningsbänken. Huddinge började i powerplay men det var inget Kalmar inte kunde stå emot.

I Iffehallen ekade Kalmar ramsorna och Kalmar spelade på. I mitten på period två var det dags för Kalmars första powerplay. Lukas Carlsson sattes på bänken och Kalmar började spela.

20 sekunder senare kom Kalmars första mål. Jesper Sellin stod för Kalmars reducering.

– Det är lite nerver och det är nytt för folk. Men jag tycker att vi äter oss in, framförallt efter första målet, säger Jimmie Svensson.

Tredje perioden började stabilt för Kalmar. Redan i den tredje matchminuten kunde Kalmars Linus Dahlstedt kvittera. Nu återstod det bara för någon av laget att visa vem som bestämmer.

Huddinge satte stor press på Kalmar och hade flera chanser. Det räckte dock inte till. Jimmie Svensson satt in ett till mål för Kalmar och de hade nu vänt ett två - noll underläge. Men än var det inte slut, och fler mål väntades. Stämningen var spänd men publiken kunde tillslut pusta ut när HC:s Evan Allen la in matchens sista mål i Huddinges kasse.

– Det är riktigt stabilt på alla nivåer tycker jag, vi täcker skott och vi kämpar och krigar hela matchen trots att vi ligger under med två noll. Vi ligger på varandra och ingen faller igenom så det är en riktig laginsats, säger Jimmie Svensson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar