Laddar

Visioner om en hållbar framtid presenteras på Stortorget

Denna vecka anordnas Kalmarsundsveckan, en temavecka med hållbar utveckling i fokus. ”Vi vill ge Kalmarborna en aha-upplevelse”, säger Jesper Rosenlind, delprojektledare för Kalmarsundsveckan.

delningar

Kalmarsundsveckan 2016 inleds på onsdag på Stortorget i Kalmar. Det är fjärde året i rad som en lång rad arrangörer från näringslivet, kommuner och organisationer går tillsammans för att informera Kalmarborna om vikten av att skapa och bibehålla en hållbar utveckling.

Jesper Rosenlind, en av projektledarna för Kalmarsundsveckan, förklarar vikten av att arrangera en vecka som denna:

– Det går inte att blunda för hur läget är i världen, bland annat sett till miljön, det lämnar nog ingen oberörd. Vi vill tydliggöra och ge en inblick i vad som faktiskt görs i Kalmar för att vända den negativa trenden. Vi ser fram emot att ge Kalmarborna en aha-upplevelse och möjligheten att vara med om något som faktiskt är ganska unikt och stort.

Det finns en hel del aktiviteter som en besökare kan ta del av under veckan, över 50 stycken. Förutom föreläsningar, utställningsexpo och seminarier så anordnas det bland annat hållbarhetssafari, elbilsrally och möjligheten att besöka en geodome.

– Det spelar ingen roll om du till är intresserad av till exempel bilar eller mode. Det finns något för alla, både stort och smått.

Finns det någon aktivitet som du själv ser fram emot lite extra?

– Det skulle nog vara filmvisningen med Folke Rydén. Hans film ”Den andra vågen” handlar om Östersjöns tillstånd. Antalet bokningar som vi har fått talar även om att det finns ett stort intresse hos Kalmarborna att se den.

För den som inte har så mycket tid över så finns det möjlighet att spendera sin lunchrast på Stortorget. Där kan man äta lunch på Foodcourten som finns uppställd. Även där läggs det fokus på hållbar utveckling då all mat är producerad ur ett hållbart perspektiv.

Besök Kalmarsundsveckan för att ta del av hela programmet och alla hålltider.

Det här händer under Kalmarsundsveckan:

*Hållbarhetssafari, Stortorget. Onsdag 09:30 *Filmvisning: Den andra vågen, Kalmar Teater. Onsdag 18:00 (förbokning krävs) *Seminarium: Socialt entreprenörsskap, Calmar Stadshotell. Torsdag 10:00 (anmälan krävs) *Evenemangstält: First Class Second Hand, Stortorget. Torsdag 13:20 *Evenemangstält: Social integration, Stortorget. Fredag 13:00 *Utställning: Textilers resa, Stortorget. Lördag 10:00 *Kalmarsundsrallyt, Stortorget. Lördag 11:00 *Modevisning, Stortorget. Lördag 14:30

Relaterade artiklar