VM-febern vägrar lämna Gröndals IP: "Succén fortsätter"

Sveriges VM-semifinal mot Nederländerna visas, precis som kvartsfinalen, på Gröndal.

delningar

Runt 20:30 på lördagskvällen blåste domaren av kvartsfinalen mellan Tyskland och Sverige i damernas fotbolls-VM som spelas i Frankrike. Sverige, som låg under efter 16 minuter, lyckades kvittera innan paus och bara efter ett par minuter i den andra halvleken kunde Stina Blackstenius trycka in 2-1 till Sverige.

Man orkade hålla i den ledningen hela matchen ut och inte nog med att man slog ut stornationen Tyskland – avancerade man dessutom till semifinal.

På Gröndals IP var det över 500 personer som satt och bet på naglarna, var nervösa och skrek av glädje när slutsignalen ljöd. På onsdagskvällen är det dags för semifinal mot Nederländerna. Och precis som föregående matcher, sänds den på Gröndals IP.

– Succén fortsätter. Det har varit fantastiskt bra och det var fler som såg den här matchen än matchen innan. Tiden är kanske inte lika optimal som senast, men å andra sidan är det semifinal vilket vi hoppas kommer dra människor till oss här på Gröndal, säger Stefan Einarsson från IFK Kalmar.

Matchen drar igång klockan 21:00 men redan vid 19:00 öppnas området upp. På plats kommer det, likt föregående gånger, att finnas hoppborgar, speedshooting och grillat. Dessutom kommer flera av IFK Kalmars spelare att finnas på plats för att skriva autografer.

De svenska damernas framfart märks inte minst på lokal nivå.

– Vi märker ett uppsving, det har redan börjat ramla in flickor som vill börja spela fotboll. Det blir flera bieffekter av framfarten. Och går de dessutom vidare till final, ja då kan vi räkna med ännu fler effekter. Att damerna syns mer, andra ekonomiska förutsättningar och att fler börjar spela fotboll, säger Stefan.

Men oavsett hur det går – så kommer det att bli en svensk match till som visas på Gröndal. Antingen blir det bronsmatch på lördag, eller så blir det final på söndag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar