Laddar

Walfridsson: ”Nu har vi allt att vinna”

IFK Kalmar jagar en direktplats till allsvenskan. För att ha chans på den krävs seger borta mot Böjlan. "Bra känsla i veckan".

delningar

Under stora delar av säsongen har IFK Kalmar innehaft en av de två direktplatserna upp till damallsvenskan. Under hösten har formen sviktat och laget fallit ner i tabellen. Inför slutspurten ligger man fyra, fyra poäng bakom Assi, som sitter på den andra direktplatsen, bakom suveräna Växjö DFF.

För IFK Kalmar väntar måstematcher varje vecka. Näst på tur är bortamötet med nykomlingen Böljan. Hemmamötet i våras slutade 2-0 till IFK Kalmar.

– Det är ett hårt arbetande lag som har gjort bättre resultat här på hösten. Det gäller att ta det hårda jobbet och gå in med energi i matchen, säger coach Jonas Walfridsson.

Till matchen saknas Wilma Finnman och även Fanny Nilsson är ett frågetecken.

– De är sjuka båda två, så vi får se hur Fanny mår i morgon (läs i eftermiddag).

Trots att IFK Kalmar har tappat en till synes trygg andraplats – är stämningen god i truppen, anser Jonas Walfridsson.

– Vi har haft en bra känsla i veckan med högt tempo på träningarna. Det känns som att tjejerna har rannsakat sig själva och tagit tag i det. Nu bara kör vi, vi har allt att vinna.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.