Laddar

Walfridsson om motståndartränaren: ”Ingen vet vem det är”

Under sommaruppehållet bytte Mallbacken tränare. "Brukar alltid vara bra att veta lite", säger Jonas Walfridsson.

delningar

Dags för omstart i Elitettan och tabelltvåan IFK Kalmar möter Mallbacken på bortaplan. Under sommaruppehållet blev Jonas Rehnberg tränare för laget som slåss i botten av serien.

– Jag har hört runt lite men ingen vet riktigt vem det är. Annars är det alltid bra att veta lite; om han står för en offensiv eller defensiv fotboll. I stället får vi fokusera på vårt eget helt enkelt, säger IFK-tränaren Jonas Walfridsson.

Under sommaren har IFK tränat extra på anfallsspelet och hur man ska bete sig i speluppbyggnadsfasen. Även lagets mantra, ”att ta en match i taget” har upprepats otaliga gånger.

– Vi vill alltid ha en bra arbetsinsats och det är mitt ansvar som tränare att spelarn är där mentalt, säger Walfridsson och fortsätter:

– Det är tolv omgångar kvar att spela och lag kan ta 36 poäng. Vi diskuterar inte tabellen över huvud taget. Just nu fokuserar vi på Mallbacken, det är det enda vi kan påverka just nu.

I IFK Kalmar saknas Emma Jones på grund av avstängning. Lisa Malmström väntar fortfarande på klartecken från läkaren och Ida Andersson är skada (fotled).

IFK Kalmars startelva (4-2-3-1): Lovisa Johansson – Emma Öjert, Elin Bergkvist, Elsa Karlsson, Maja Träff Williams – Emelie Brandt, Fanny Nilsson – Emma Danielsson, Erin Gunther, Amanda Fredriksson – Valerie Carlson.

 

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.