Laddar

Wittberg visade SSL-klass när FBC skrällde

FBC Kalmarsund svarade för en topprestation när man skrällvann med 5–2 mot upphaussade Visby inför 915 åskådare i Kalmar Sportcenter – och lagkaptenen Johan Wittberg svarade för fyra mål. "Det kändes bra, men det gör det väl alltid när man gör fyra mål", skrattar han.

delningar

Det tog inte en minut för Johan Wittberg att presentera sig i matchen. Efter 49 sekunders spel hade han gett FBC Kalmarsund ledningen i matchen mot Visby IBK. När slutsignalen ljöd hade han svarat för fyra mål och gett sitt FBC segern i en underhållande match.

– Det kändes bra, men det gör det väl alltid när man gör fyra mål, skrattar Wittberg.

Och Johan Wittberg bjöd på en stor variation av mål, från klassmål till riktiga brunkarmål. Hans 4-1-mål halvvägs in i den andra perioden innebar hattrick – och irriterande motståndare – gjorde allt för att reta upp FBC:s 28-åriga poängkung. Bland annat genom att tackla honom över sargen och trycka till lite extra efteråt.

– De försökte psyka mig och det är väl deras grej, men det är bara kul. Jag har det hellre så än att det är helt avslaget, säger Johan Wittberg.

Viktig vinst? – Ja, absolut. Speciellt eftersom Craftstaden vann i går och det bara skiljde en poäng, och nu har vi lite häng på toppen.

FBC Kalmarsund svarade för en lysande match och var fullt förtjänt av segern, och efter matchen valde Wittberg att hylla både tränaren och sina lagkamrater.

– Vi följer matchplanen som Adam lägger upp, och vi visste exakt hur vi skulle spela. Vi utmanövrerade deras försök till anfallsspel, samtidigt som vi utvecklat vårt anfallsspel. Vi gör det vi har tränat på, och då är det enkelt. Så här måste vi spela varje match. Jag är jättestolt över lagets insats, säger Johan Wittberg.

FBC Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg:

– Vi gör en solid insats, där samtliga spelare gör som de ska. Vi vinner rättvist och nu hoppas vi på en kokande Färjehall när serieledaren Höllviken kommer på besök på lördag.

Hur ska ni besegra dem? – Genom att spela precis likadant, avslutar Adam Kallenberg.

Allsvenskan Södra

FBC Kalmarsund–Visby 5-2 (2-0,2-1,1-1) Skott: 24-23 (6-6,10-9,8-8). Publik: 915, Kalmar Sportcenter. Mål: 1-0 Johan Wittberg (Ola Karlsson), 2-0 Johannes Sjögren (Simon Nilsson), 2-1 Wilmer Viinamäki, 3-1 Johan Wittberg (Anton Nilsson), 4-1 Johan Wittberg (Simon Nilsson), 4-2 Tommy Bolin, 5-2 Johan Wittberg (Anton Nilsson).

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.