Laddar

Ynglingen briljerade i snöstormen

Det fanns en öppen plats. 19-åringen fick chansen – och tog den. "Det kändes bra", säger Isak Magnusson.

delningar

I sju minusgrader, snöstorm och sibirisk kyla briljerade 19-åringen från Lindås på sin högerbacksposition. Isak Magnusson, till vardags anfallare, har fått flera chanser som högerback under försäsongen. Och man kan lugnt säga att han har tagit dem.

Trelleborg chockade hemmalaget i snöyran genom att sätta 1–0 direkt i första minuten. Därefter var det Kalmar FF för hela slanten – och gång på gång forcerade Lindås-grabben på sin högerkant.

– Jo, men det kändes bra. Första halvlek kändes det riktigt bra offensivt och jag gick med i offensiva löpningar, säger 19-åringen.

Romarios 1–1-mål kom till efter en offensiv djupledslöpning av den unge KFF-backen. Inspelet nådde till slut Romario som behärskat rullade in kvitteringen. Precis innan halvtidsvilan gjorde brassen även 2–1 från straffpunkten.

I den andra halvleken mattades Kalmars anfallsspel av en aning.

– Vi föll ner lite i andra men hade rätt så mycket boll och skapade ändå rätt så mycket, tycker jag.

Magnusson visade även upp starka defensiva kvaliteter.

– Jag är van att spela lite högre upp i banan, så det är inte helt lätt att värdera när man ska falla eller när man ska stöta eller stå kvar. Men i dag kändes det helt okej.

Kalmar FF höll undan och tog tre livsviktiga poäng i jakten på gruppsegern i Svenska cupen.

Är målet att ta en startplats den här säsongen? – Ja, men det är klart att man siktar på det. Det har känts bra när jag fått chansen och jag är glad att jag har fått chansen flera gånger nu.

Nästa vecka avgörs gruppen när Kalmar FF gästar fjolårssegrarna i cupen – Östersund.

Relaterade artiklar