Youtubestjärnan mötte fansen i Kalmar: "Jättekul"

"Hon betyder väldigt mycket för mig", sa ett av hennes fans under boksigneringen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under fredagseftermiddagen var en av Sveriges största Youtubers på besök i Kalmar. Längst inne i Dillbergs Bok och Kontor stod nämligen 24-åriga Clara Henry och signerade sin nya bok och mötte sina fans.

– Det är väldigt trevligt att åka runt såhär men det blir en del ställen också, säger Clara Henry till 24Kalmar.

Luleå, Ronneby och Karlskrona är några av platserna som hon nyligen besökt under hennes pågående boksigneringsturné. Och klockan 10.59 på fredagen anlände för första gången i Kalmar.

– Vi var på Porten och käkade lunch vilket var skitgott. Sedan har jag köpt ett par strumpbyxor på Lindex eftersom jag hade sönder de jag hade på mig innan dess. Och till slut tog vi en kaffe på Balck Coffee vilket också var jättemysigt, säger Clara.

Bloggaren och programledaren Clara Henry har idag 422 000 prenumeranter på sin Youtubekanal som hon startade år 2011, men som hon nu valt att ta en paus ifrån.

Istället har hon valt att fokusera på andra projekt. Bland annat har hon varit radiopratare, programledare för Melodifestivalen och lett sin egna pratshow på Kanal 5 Play.

Och sin första bok "Ja jag har mens, hurså?" skrev hon redan 2015. Nu tre år senare följer hon upp debuten med "Mot framtiden – En simpel guide till att krossa patriarkatet". En bok hon skrivit för att inspirera och uppmuntra en ny generation feminister.

– Jag skulle säga att det är en grundkurs i feminism. Den är lättläst och underhållande men innehåller även mycket allvar. För jag vill att den ska vara lite jäklar anamma, just för att unga ska läsa den och känna "wow vi kan faktiskt göra skillnad".

På senaste tiden har hon även skådespelat lite grann. Bland annat bidrog hon med sin röst i Pixar-filmen "Hitta Doris" och är nu även aktuell med en SVT-serie som hon både varit med och tagit fram och spelar huvudrollen i. "Sjukt oklar" som serien heter har premiär den 28:e december.

Vart far du vidare efter Kalmar?

– Det är inga mer signeringar den här veckan och därför har jag dålig koll på vart jag ska. Men jag tror jag ska till Säter.

Men du åker hem först emellan?

– Ja men det gör jag. Jag har ju mina katter som jag måste hem till. De klarar sig inte hur länge som helst ensamma.

En av hennes många fans som befann sig inne i bokaffären var bland annat Stewen Grybb från Nybro. Och eftersom det blev hans första möte med Clara passade han på att ge henne ett litet brev.

– Jag har följt Clara ända sedan 2014 då jag såg henne i Mello för första gången. Och jag tycker hon är helt fantastisk. Hon är så cool, öppen, ärlig, rolig, inspirerande och äkta som person. Och hon är verkligen inte rädd för att prata om något, säger Stewen Gryb.

Vad tror du om hennes nya bok?

– Jag har i alla fall väldigt höga förhoppningar. Hon är en väldigt duktig författare och har en förmåga att förklara saker på ett bra sätt. Så jag tror verkligen att den kommer leva upp till mina förväntningar.

Hur var det att träffa Clara för första gången?

– Det var väldigt kul. Jag berättade om hur länge jag har följt henne och att hon betyder väldigt mycket för mig.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar